Home

Lázár Ervin - Hapci király

Szeptember 20-án a Karsai Zsigmond Baráti Társaság / Péceli Olvasókör Lázár Ervin születésének nyolcvanadik évfordulóján Emlékestet tartott. A rendezvényen részt vett felesége, Vathy Zsuzsa és leánya, Lázár Zsófia. Miután májusban az I. Amatőr Színjátszó Fesztivált az osztályom, a 3.a osztály nyerte, így abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a Pekáry - kastély színpadán újra előadhattuk Lázár Ervin meséjét, a Hapci királyt. Nagy izgalommal teltek a tanév első hetei, míg újra színpadra állítottuk a mesét. A főszerepet Viola Robi játszotta, aki hatalmasakat tudott hapcizni a szerepében. A vicces az volt, hogy tényleg náthás lett, és néha akkor is tüsszögött a próbákon, amikor nem is kellett volna. Az előadás nagyon jól sikerült, a közönség nagy tapssal jutalmazta a gyerekeket.

Vanyekné Holló Csilla

osztályfőnök

Tovább az albumhoz....

 

Utolsó frissítés: 2016. október 12. szerda, 16:37

Magyar Diáksport Szövetség Sportágválasztó Nap - 2016

A Magyar Diáksport Szövetség Sportágválasztó Napot rendezett 2016. szeptember 22-én Vácott , ahol iskolánkat a 3.a osztály képviselte. A rendezvényen híres sportolók, paralimpikonok is részt vettek. A gyerekek nagy élvezettel próbálták ki a különböző sportágakat. Pecsétet gyűjtöttek mindenhol, és 10 pecsétért jutalmul egy frizbit és egy jelvényt vehettek át. A legnépszerűbb sportág a fiúknál az evezés, a gerelyhajítás és a foci volt, a lányoknak a nagy kedvence a virágbot lett.

Fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Vanyekné Holló Csilla

osztályfőnök

Tovább az albumhoz.....

 

Utolsó frissítés: 2016. október 12. szerda, 17:02

Nálunk járt a Zöldjárat! - 2016

Mi az energia? Miért fontos számunkra a napenergia?

Ezeket a kérdéseket feszegette a Zöldjárattal iskolánkba érkező Tóth Pál tanár úr és közben érdekes kísérleteket mutatott be a 7. és 8. évfolyam csaknem 150 tanulójának. A gyerekek megtudhatták, hogy mi a különbség a napelem és napkollektor között és, hogy hogyan működik a Crookes féle fénymalom.

A természettudományos show jól sikerült! Köszönjük szépen!

Tovább az albumhoz....

 

 

 

 

 

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 21. szerda, 10:48

Olimpiai bajnok a Szemerében

Szeptember 8-án iskolánkba látogatott Fazekas-Zur Krisztina, aki London után Rióban is olimpiai aranyérmet szerzett a női kajak négyes tagjaként. Krisztina a Bajnokok Útja programsorozat kertében jött el hozzánk, és tartott vetítéssel egybekötött élménybeszámolót negyedikeseinknek. A látogatás elsődleges célja az volt, hogy személyes példáján keresztül sportolásra, egészséges életmódra serkentse tanulóinkat. A találkozót közös fotók készítése és autogramok osztása zárta. Krisztina közvetlensége, kedvessége, türelme mindannyiunkat levett a lábáról. Szeretettel várjuk őt máskor is!

Tovább az albumhoz....

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 12. hétfő, 16:45

1. oldal / 11

PIOK Általános Iskola és Gimnázium -
általános iskolai intézményegység

OM: 032378

2119 Pécel, Kossuth tér 7.
Phone: +36 28 662 044

Email:
iskola@piok.hu

 

 

Szemere Alapítvány

Adószám:
18681282-1-13

Számlaszám:
Pécel és Vidéke
Takarékszövetkezet

65100211-15100096

Teszt

Joomla templates by Joomlashine