Home

Tájékoztató - Ballagás 2020

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az idei tanévben a járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon búcsúzunk el a nyolcadikos tanulóinktól.
A Köznevelésért Felelős Államtitkárság állásfoglalása értelmében tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni, de a hagyományostól eltérő módon, kisebb létszám mellett, kisebb csoportokban megvalósítandó összejövetelek megengedettek, ha a járványügyi előírások betarthatók. Iskolánk nyolcadikos osztályai nagy létszámúak, ezért az előírt 1,5–2 méteres távolság tartásának biztosítása nem megvalósítható. A fenntartó az előírt szabályok szigorú betartása mellett intézményvezetői felelősség hatáskörébe utalta a ballagás lebonyolítását. Mindezek figyelembe vételével a tantestülettel egyetértésben döntöttem a virtuális ballagás megszervezéséről.
Ennek az ünnepélyes műsornak a megtervezése három héttel ezelőtt megtörtént, az előkészületek, a szervezés folyamatban van a 7. és 8. évfolyamos tanulók, az osztályfőnökök, a segítő tanárok, a rendszergazda és a vezetőség együttműködésével.
A virtuális ballagási műsor az év elején tervezettnek megfelelően, 2020. június 13-án kerül megvalósításra. Az elérésével kapcsolatos információk a honlapon, a KRÉTA Üzenetek felületen, és az osztályfőnökök közvetítésével a későbbiekben kerül eljuttatásra az érintettek felé.

Tisztelt Szülők!

Az iskola dolgozói mindent megtesznek azért, hogy e rendkívüli körülmények között is méltó módon valósuljon meg a végzős diákjaink búcsúztatása.
                                                    

Tisztelettel:                                       
                                                                                       Böszörményi Csaba
                                                                                         intézményvezető   

Utolsó frissítés: 2020. máj. 29. péntek, 14:10

Virtuális kirándulás

Virtuális Szemerés tantestületi kirándulás karantén idején
Kedves Érdeklődők!


Idén rendhagyó tantestületi kiránduláson vettünk részt kollégáimmal Pécel környékén. A kialakult helyzetre való tekintettel egy virtuális kirándulásra hívtam meg tanár társaimat. A képek, amelyek a kirándulást alkotják, Pécel északi oldalán készültek, többnyire bringázásaim során, telefonnal. Azt gondolom, nem kell messzire utazni, hogy szépet lássunk. A Csunyáról kicsit sok a kép, tudom, de hát SZÉP! Nagy-nagy szeretettel invitálok mindenkit, pécelit és nem pécelit, gyereket és felnőttet egyaránt erre a rendhagyó kirándulásra. Induljunk hát el egy úton!
 

Kellemes kirándulást kívánok MINDENKINEK!
 

Üdvözlettel,

Böszörményi Csaba

intézményvezető   

Utolsó frissítés: 2020. máj. 14. csütörtök, 22:20

Beiratkozás - 2020

Általános iskolai beiratkozás
2020. április 28-május 15. között.

A gyermekek beíratása online módon történik a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül:
https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:

Kérjük, a fenti dokumentumokat szíveskedjenek az e-Ügyintézés felületre feltölteni, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elérhetőségre elektronikusan megküldeni.

Utolsó frissítés: 2020. április 24. péntek, 16:36

Tájékoztatás - 2020/2021. tanévi általános iskolai beiratkozás

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Utolsó frissítés: 2020. április 08. szerda, 11:25

Bővebben: Tájékoztatás - 2020/2021. tanévi általános iskolai beiratkozás

Etika hit- és erkölcstan - 2020

Tájékoztató az etika / hit-és erkölcstan oktatásról

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 35. §, valamint a 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet 14. § (5) bekezdése alapján, az általános iskolákban a kötelező etika óra helyett a szülők választhatják gyermeküknek az országgyűlés által elismert egyházak által tartott hit –és erkölcstan oktatást is.

A gyermek felvétele után nyilatkoznia kell, a szülőnek, hogy gyermeke etika oktatásban vagy hit-és erkölcstan oktatásban kíván-e részt venni.

A nyilatkozattételek begyűjtését követően az iskola igazgatója az érintett egyházi jogi személy meghatalmazott képviselőjének átadja az egyház által szervezett hit-és erkölcstan oktatásra jelentkezett tanulók adatait. Tanév közben az iskola nem változtathatja meg a hit-és erkölcstanoktatás vonatkozásában meghatározott csoportbeosztást.

Utolsó frissítés: 2020. április 08. szerda, 11:36

Bővebben: Etika hit- és erkölcstan - 2020

Körzethatárok - 2020

Pécel általános iskolai körzethatárok 2020/2021 tanévre

Utolsó frissítés: 2020. március 04. szerda, 19:22

Tájékoztató - Munkanapok rendje

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a tanítás nélküli munkanapok rendje az iskolavezetés döntése alapján megváltoztatásra kerül. Ennek oka, hogy szeretnénk a gyerekek, és ezáltal a szülők terheit a digitális munkarenddel kapcsolatosan arányosabban elosztani. Az év elején kihirdetett tanítás nélküli munkanapok rendje az alábbiak szerint változott meg:

Tanítási napok:

 • április 8. szerda tanítási nap

 • április 15. szerda tanítási nap

 • április 16. csütörtök tanítási nap

 • április 17. péntek tanítási nap

 • május 4. hétfő tanítási nap

 • május 15. péntek tanítási nap

Tanítás nélküli munkanapok:

 • április 24. péntek /pályaorientációs nap/

 • május 7. csütörtök /nevelési értekezlet/

 • május 13. szerda /tantestületi kirándulás helyett nevelési értekezlet/

 • május 19, kedd /nevelési értekezlet/

 • május 27. szerda /nevelési értekezlet/

 • június 9. kedd /DÖK-nap/

 • június 11. csütörtök /tanítási szünet, 2019. 10. 05-én ledolgozva/

Tavaszi szünet:

 • A tavaszi szünet április 9. és április 14. között lesz

 • a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap: április 8. szerda

 • a tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 15. szerda

A tanítás nélküli munkanapokon nem lesz tanítás, a pályaorientációs napon, illetve a DÖK-napon a gyerekek egyszerű játékos feladatokat, illetve tájékoztató anyagokat kapnak. A nevelési értekezletek napjain a gyerekek nem kapnak feladatot, a tantestület pedig a digitális munkarenddel kapcsolatos tapasztalatcserét végez, feladatok, módszerek áttekintése, jó gyakorlatok átadása, átvétele, stb. A megváltoztatott munkarend arányosabban terheli a gyerekeket, hiszen az állami ünnepeket is figyelembe véve a tavaszi szünet utáni tanítási hetek négynaposra csökkennek. Természetesen, ha valamilyen központi utasítás alapján a tanév rendje az elkövetkező időszakban megváltozik, akkor a most kihirdetett változások is módosulhatnak. Köszönöm az eddigi megértésüket és támogatásukat a digitális munkarendre való átállással kapcsolatosan.

 

Böszörményi Csaba

intézményvezető   


 

Utolsó frissítés: 2020. március 31. kedd, 11:12

NE VÁLJON ÁLDOZATTÁ!

A KORONAVÍRUSSAL TERJEDNEK A CSALÓK!
NE VÁLJON ÁLDOZATTÁ!

 

A koronavírus terjedéséről szóló hírek mellett megjelentek a témával kapcsolatban elkövetett csalások, csalás kísérletek. Kérjük, figyelmesen olvassa el felhívásunkat!
 

Tovább...

 

Utolsó frissítés: 2020. március 25. szerda, 07:59

Tájékoztató - Gyermekétkeztetés

Koronavírus-helyzet ideje alatt intézményi gyermekétkeztetés biztosítása

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy 2020. március 23-tól igényelt intézményi gyermekétkeztetés megrendelése és lemondása a korábban megszokott módon és szabályok szerint történik!
Étkezési igény bejelentése az igényt megelőző munkanapokon reggel 9 óráig lehetséges az iskola elérhetőségein:

 

06-28/547-790

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

A le nem mondott étkezés minden esetben kiszámlázásra kerül!
 

Az étkezés lemondása szintén reggel 9 óráig történhet. Amennyiben a megrendelt ebédet 2 napon keresztül nem veszi át az igénylő család, az étkezési igény automatikusan törlésre kerül.
 

Az ebéd átvételére a Kúria Rendezvényházban 11-13 óra között történik.

Szíves együttműködésüket köszönjük!

Utolsó frissítés: 2020. március 24. kedd, 19:28

Tájékoztató - HOMESCHOOL - 2020.03.16

Tisztelt Szülők!

Elsőként is köszönöm együttműködésüket, melyre a következő hetekben nagy szükség lesz! A mai napon érvénybe lépett a digitális tanrend szerinti oktatás. A tantestülettel kidolgoztuk és egységesítettük ennek a módját. Természetesen ez a későbbiekben még változhat, finomulhat. Az alapvető kapcsolattartási felület a digitális oktatás során az E-KRÉTA rendszer lesz. Kérek minden szülőt, gyereket, hogy aki valamilyen technikai ok miatt nem tudja használni a rendszert, jelezze az osztályfőnökének, hogy segíthessünk. A digitális oktatás során a szaktanárok, osztályfőnökök használni fogják az E-KRÉTA felület mellett az eddig már bevált elektronikus kapcsolattartási formákat (osztálycsoportok, levelező listák, stb.), annak érdekében, hogy biztosan eljusson az információ minden tanulóhoz. Kérem a szülőket, hogy főként a kezdeti időszakban segítsék gyermeküket a rendszer kezelésében.

A mai, holnapi nap során az osztályfőnökök felmérik azt, hogy mely tanulók nem rendelkeznek otthonukban internetkapcsolattal, számítógéppel. Ezen tanulók informálását postai levél útján fogjuk megoldani heti rendszerességgel. Számunkra is új a jelenlegi helyzet, de igyekszünk zökkenőmentesen átállni erre az új tanulási rendszerre. Ez egy közös tanulás lesz tanárnak, gyereknek, felnőttnek egyaránt, melyhez fegyelem és kitartás kell, mi minden segítséget meg fogunk adni!

Tájékoztatom továbbá a szülőket, hogy iskolapszichológusunk email és telefonos kapcsolat formájában folytatja munkáját. Amennyiben szeretnék igénybe venni tevékenységét, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre írva vegyék fel vele a kapcsolatot.
 


Kedves Gyerekek!
 

Kérlek benneteket, hogy továbbra is vegyétek komolyan a tanulást, hogy közös erőfeszítéseket téve sikeres tanévet tudjunk zárni.
 

Támogató együttműködését mindenkinek köszönöm!
 

Böszörményi Csaba
intézményvezető  

Utolsó frissítés: 2020. március 16. hétfő, 16:27

1. oldal / 10

PIOK Általános Iskola és Gimnázium -
általános iskolai intézményegység


OM: 032378

2119 Pécel, Kossuth tér 7.
Phone: +36 28 662 044

Email:
iskola@piok.huEllenőrző mobil alkalmazás


 

 

 

Szemere Alapítvány

Adószám:
18681282-1-13

Számlaszám:
Pécel és Vidéke
Takarékszövetkezet

65100211-15100096

Teszt

Joomla templates by Joomlashine