HomeHírek2017 - Népek, nyelvek, nemzetek témahét

2017 - Népek, nyelvek, nemzetek témahét

Szemere Pál szavai - Tovább az albumhoz....

Március 6-án, hétfőn a Népek, nyelvek, nemzetek témahét nyitányaként megkoszorúztuk iskolánk névadójának, az emléktábláját. A rövid megemlékezés során megtudhattuk, hogy mely szavakat köszönhetjük a nyelvújítás egyik vezéralakjának, a péceli születésű Szemere Pálnak. Szemere szavai közül néhány: ábránd, dalnok, divat, erély, esély, eszmény, irodalom, jellem, kedély, regény, színész, ünnepély. Idei megemlékezésünk alkalmával a 8. C osztálytól az 5. B osztály átvette azt a megtisztelő feladatot, hogy Szemere Pál sírját ápolja, gondozza.

„Egy délelőtt a Föld körül” - Tovább az albumhoz....

A Népek, nyelvek, nemzetek témahét keretében került sor a felső tagozatosok országbemutatójára. Minden osztály az általa választott országot próbálta minél szélesebb körűen bemutatni az aulában rendezett kiállításon. A színes forgatagban láthattunk kínai pandákat, megkóstolhattuk a szárított marhahúst, találkozhattunk gyönyörű görög hölgyekkel, és megismerkedhettünk a magyar „valósággal” is.

Vetélkedők a témahéten - Tovább az albumhoz....

Témahetünk alkalmából számos játékos versenyre, vetélkedőre került sor, amelyek főként Szemere Pállal voltak kapcsolatosak, de rendeztünk Toldi-vetélkedőt is, illetve tréfás angolversenyen is részt vehettek az érdeklődő tanulók.

Toldi vetélkedő - Tovább az albumhoz....

A Népek, nyelvek, nemzetek témahét zárásaként a 6. évfolyamosok Toldi-vetélkedőjére került sor március 8-án. Négy csapat versengett azért, hogy bebizonyítsák, melyikőjük ismeri leginkább ezt a 12 énekből álló remekművet. Volt itt minden: „Ki mondta? Kinek?” játék, „Mit tennék vele?” feladatlap, „ Lehet egy kérdéssel több” játék, Hibás életrajz, Költői eszközök felismerése és „Számok világa a Toldiban” játék. Az izgalmas vetélkedőt végül szoros versenyben az Agárdi Dániel, Bölönyi Alexandra, Herédi Laura, Kovács Vivien, Kovács Zsófia, Tolnai Emma összetételű 6. C osztályos csapat nyerte meg.

 

Utolsó frissítés: 2017. március 27. hétfő, 08:16

PIOK Általános Iskola és Gimnázium -
általános iskolai intézményegység


OM: 032378

2119 Pécel, Kossuth tér 7.
Phone: +36 28 662 044

Email:
iskola@piok.huEllenőrző mobil alkalmazás


 

Szemere Alapítvány

Adószám:
18681282-1-13

Számlaszám:
Pécel és Vidéke
Takarékszövetkezet

65100211-15100096

Teszt

Joomla templates by Joomlashine