HomeHírekHalloween vetélkedő a Szemerében - 2018

Halloween vetélkedő a Szemerében - 2018

Ismét összegyűltek a boszorkányok, zombik, szellemek, szörnyek és a többi ijesztő teremtmény (közel nyolcvanan), hogy játszanak egy jót a főboszorkányok (idegennyelvtanárok) vezetésével. A délután témája a halloween volt. Az idegennyelvek oktatása során fontosnak tartjuk, hogy a nyelvtani ismeretek átadása mellett gondot fordítsunk az országismereti és kulturális tudnivalók, valamint a hétköznapi szokások bemutatására is.

A gyerekek különféle szellemi és ügyességi feladatokat oldottak meg. Összerakták és elszavalták a „Trick or treat” (Csokit vagy csalunk!”) mondóka sorait, halloweeni kódot és szórejtvényt fejtettek meg, szemgolyókkal dobtak célba, csukott szemmel visszatűzték a csacsi farkát, „vért” ittak, a töklámpás kifaragásának lépéseit tették sorba, és szokás szerint tököt kerestek az udvaron. Minden feladat megoldása után cukorkát kaptak, amiket a szintén hagyományos cukorkagyűjtő zacskóba tettek.

Volt jelmezes felvonulás is. A legkreatívabb és legrémisztőbb jelmezek viselői ajándékokat kaptak. Díjaztuk a tökszépségverseny első 3 helyezettjét is. A vetélkedő végén pedig az a csapat, amelyik a legtöbb cukorkát gyűjtötte össze, megkapta az Édes cukrászda által készített és felajánlott marcipánpók díszítésű tortát.

A diákok elmondása és szemmel látható lelkesedése alapján érdemes ilyen rendezvényeket tartani.

(a szervezők nevében: Gál Mónika)

Tovább az albumhoz...

Utolsó frissítés: 2018. november 19. hétfő, 08:33

PIOK Általános Iskola és Gimnázium -
általános iskolai intézményegység


OM: 032378

2119 Pécel, Kossuth tér 7.
Phone: +36 28 662 044

Email:
iskola@piok.huEllenőrző mobil alkalmazás


 

Szemere Alapítvány

Adószám:
18681282-1-13

Számlaszám:
Pécel és Vidéke
Takarékszövetkezet

65100211-15100096

Teszt

Joomla templates by Joomlashine